Een goed begin is het halve werk!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
14 Juli 2008 | Thailand, Hat Yai
Noem het impulsief, hals-overkop of gewoon geweldig, maar de komende zeven weken zit ik in Thailand! Na een reis van 48 uur ben ik veilig op plaats van bestemming aangekomen..en het is er fantastisch!
Reis:
Vrijdagmorgen half 11 doe ik de voordeur van Huize GPO achter me dicht, wetend dat ik over bijna twee maand pas weer voor dezelfde deur zal staan, met een glimlach om enerzijds de herinneringen aan een geweldige tijd,. anderzijds om weer fijn thuis te zijn. Het groene rugzakje op mijn rug zal nu de komende tijd mijn nieuwe huisje zijn. Ik haast me naar het station, spring in de trein en relax twee uur lang op weg naar Utrecht waar de internationale trein richting Dusseldorf op mij zal wachten. So far so good.
Ikvoel me dan ook al meteen een wereldreiziger wanneer ik voor het enorme bord op Utrecht Centraal sta om uit te zoeken van welk perron mijn trein vetrekt.Mijn ogen glijden over de vele plaatsnamen en blijven steken bij Dusseldorf. Ah! Mijn trein! Perron: "Rijdt niet vandaag". Wat!? Dit is vast niet waar. Ik pak mijn treinticket en er staat toch echt 11 juli. Na nog driemaal checken wordt ik echt zenuwachtig en ren naar de infobalie. Hopend op een vriendelijk en geruststellend woord leg ik mijn situatie uit.Ik probeer zo normaal mogelijk over te komen, ondertussen trillend en denkend aan mijn vliegtuig dat over 4 uur vertrekt en aan alle gevolgen vandien wanneer ik er niet inzit. Maar waarschijnlijk had de baliemedewerkster OF een te strak zittende string aan OF zojuist een blauwtje gelopen bij de mede-reisadviseur, want vriendelijkheid en meelevendheid bleken geen woorden te zijn uit haar Dikke van Dale.
Hoe stom ik wel niet was om geen nieuwe te kijken voordat ik zou gaan vliegen, en dat ik hier dan nu maar mooi stond. En voor de volgende keer...Gelukkig sprong er toen een vriendelijke man bij, die mij roder en roder zag worden, en mijn ogen steeds iets vochtiger, die uitlegde dat er een extreem groot ongeluk gebeurd was in Duitsland en dat er door materiaalgebrek nu geen treinen meer reden. Hij gaf een blaadje met een alternatieve route (5 keer overstappen, bussen en intercities en boemeltjes) en wenste me veel
geluk. Wederom rennend met mijn backpack was ik in no-time op het juiste perron waar direct te trein vertrok.
Ondertussenm was mijn stressmax tot het hoogtepunt in jaren gestegen, wat tot grote frustratie leidt in een positie waarin je domweg niets kan doen dan wachten. Gelukkig waren al mijn schietgebedjes in de trein niet voor niets en leek elke trein danwel bus te wachten om meteen nadat ik instapte te vertrekken. Zo bereikte ik drie kwartier voor 'take-off' het vliegveld. Met inchecken, douanecontrole (waar ik achter een stel giebelde Turkse meisjes stond die niet begrepen dat al het vloeibare verboden was, en een enorme scene schopten toen de dounanier een bodylotion wilde weggooien) en het lopen naar de gate maakte dat ik precies 5 minuten over had voordat de slurf sloot. Thank God!
12 uur later land ik Bangkok...wat geweldig! Ik ben in Azie!!!
Next mission: naar het treinstation Hualumpong komen. na vier verschillende uitspraken te hebben geprobeerd, een spelletje Hints in Thai speel en tot slot 'kedengkedeng' van onze Guus uit de kast te hebben gehaald begrijpt de taxichauffeur waar ik naartoe moet. Voorbereid als ik was laat ik mij natuurlijk niet afzetten en weet wel een euro van de prijs af te krijgen. Jammer dat ik later hoor dat ik alsnog 7 keer teveel betaald heb...leuk geprobeerd.
Het kaartje voor de nachttrein halen gaat verbazingwekkend makkelijk, en als persoon die het laastte plekje in de trein reserveert mag ik mezelf wederom gelukkig prijzen.
Het valt me op hoe goed alles hier georganiseerd is, voor alles is een systeem. Bovendien zijn de mooie dingen hier ook werkelijk echt ontzettend mooi en bijzonder.
Vanuit de trein zie ik 18 uur aan landschappen voorbijtrekken en het ene uitzicht is nog adembenemender dan het andere. Nog maar een paar uur in Thailand maar nu al fan!
De volgende morgen wordt opgehaald van het station samen met en grote groep andere internationale vrijwilligers. Samen gaan we de komende tijd 'Creative English Teaching' op verschillende basisschooltjes voor de stichting Dalaa-Thailand. Achter deze organisatie zit een groep enorm enthousiaste en gemotiveerde mensen die zich vol overgave inzetten om de wereld een stukje beter te maken, en de communicatie tussen verschillende culturen te bevorden. We slapen dan ook met zijn allen in een groot huis in een dorpje. Smorgens en savonds eten we samen en bespreken we dag. Hoe gingen de lessen? Zijn er nog tips? Maar ook vele andere boeiende gesprekken over alle aspecten van het leven komen voorbij.
Met achttien personen met culturele achtergronden uit Korea, Finland, Nederland, Japan, Schotland, Thailand, Belgie en Frankrijk in een huis samen geeft intergratie wel ineens een heel leuke betekenis.
Ik heb het nu hier al helemaal heerlijk naar mijn zin, en ben er volledig van overtuigd dat het geweldige weken zullen worden.
Thailand wordt ook wel het Land van de Eeuwige Glimlach genoemd, en dat dit niets teveel gezegd is, mag ik hier in levende lijve ondervinden.
Volop genieten!
Ontdekkingen:
1. Afdingen in een taxi is niet overbodig!
2. Thais eten is heel erg lekker! (zal wat recepten meenemen naar NL voor de liefhebbers!)
3. Een monnik in oranje gewaad mag best op Nike-air-maxsandalen lopen en met een mobieltje bellen...weg romantisch beeld.
4. Je geeft hier geen hand om je voor te stellen of te groeten, maar houdt je handpalmen tegen elkaar voor je borst en buigt licht te hoofd.
5. Dit tot in de Mac Donalds doorgedrongen is, Onze grote vriend ronald staat hier in de zojuist beschreven 'wai'-houding. Hoezo 'Mac Donaldisering van de wereld?'
6. Je hier kinderen geen aai over de bol mag geven! Dit is namelijk het meest heilige lichaamsdeel.
Lieverds, ik kijk uit naar jullie reactien en ik wens jullie allemaal een heel fijne zomer daar en tot in september!
Dikke kus en veel liefs!
Reis:
12 uur later land ik Bangkok...wat geweldig! Ik ben in Azie!!!
Volop genieten!
Ontdekkingen:
1. Afdingen in een taxi is niet overbodig!
Dikke kus en veel liefs!
14 Juli 2008 - 10:39
Han:
Nien!!
Wat weer een fantastisch verhaal! Dat kan ook alleen jou gebeuren... wat een stress!
Fijn dat de eerste indruk zo goed is, ben benieuwd naar je volgende (waarschijnlijk weer mooi een hilarische) avonturen!
Dikke kus! -
14 Juli 2008 - 10:40
M'non:
heej nienie!!
Jezus wat heb jij een geluk gehad!! Gelukkig was je net optijd bij het vliegtuig.. fieuw!!
Ik vind het weer geweldig om je verhalen te volgen.. Jij maakt nog eens wat mee in een korte tijd. Eerst ghana en nu thailand. Nou meis geniet ervan, je hebt verdiend!!
Ik wacht met smart op je volgende verhaal! :)
Nog heel veel plezier en succes daar!
xXx je nichie -
14 Juli 2008 - 10:43
Ingrid:
Oh Nienke, wat een toestand met die trein. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen. Kan me wel voorstellen dat je op dat moment een "stressconsultant"kon gebruiken. Ik denk alleen niet dat het zou helpen op zo'n moment. Ha, ha. Fijn te horen dat je zo geniet. Ik had trouwens ook niet anders verwacht. Voor recepten hou ik me aanbevolen en Randi ook denk ik. Mag jij komen proeven of het net zo lekker is als in Thailand. Is vast geen probleem voor je, schat ik zo in. Ik kijk uit naar je volgende verhalen, maak er een goede tijd van en heel veel plezier!!!
Dikke knuf van mij. -
14 Juli 2008 - 10:44
Wendy:
Nien, wat heb je het toch weer goed voor elkaar!
Geniet ervan!
kus -
14 Juli 2008 - 11:09
Beer:
Lieve Nien, wat een verhaal zeg! Gelukkig dat het allemaal goed gekomen is! Ga heel erg genieten de komende tijd, t is je gegund! dikke knuffel Beer -
14 Juli 2008 - 11:11
Monique:
Hoi lieve Nienke,
Geweldige impulsen heb je hoor! Petje af. En al weer zo leuk geschreven.
Trouwens gelijk heb je: als wij je toch niet bezig kunnen houden met spelen, ga je er natuurlijk lekker vandoor!
Ik zal met plezier de komende verslagen lezen.
Enne ... die recepten daar wil ik je wel aan houden!
Liefs
Monique -
14 Juli 2008 - 11:18
Manon:
Ha Nien, ben je nu weer op stap? Veel plezier! Ik hou het bij een avontuurlijke 2 weken Kroatie met de vriend: ieder zijn ding... Kus -
14 Juli 2008 - 11:18
Marleen:
Dag lieve muppet!!
Wat fijn dat ik je verhaal heb kunnen lezen en dat je al zo snel internet kon vinden! Pfieeuw wat een geluk met je reis, vond het echt shit voor je dat je zo moest stressen, maar gelukkig ben je het alweer een beetje vergeten of niet! Heel veel succes en tot heel gauw weer internet spreeks. Heb je ook een adres hier op de site staan?? Ik kijk even en anders zoeken we verder!
Hou van je en ook veel liefs en groetjes
Just en Marleen -
14 Juli 2008 - 11:51
Doutsen:
Ahhh mooi Nien!!!
Hoop je snel te zien.
Dikke kus! -
14 Juli 2008 - 11:52
Judith:
Ohhh, wat klinkt dat goed! Je bent weer helemaal op de goede plek. Heeel veel plezier!
(en neem maar wat lekkere thaise recepten mee :)
Kus Jud -
14 Juli 2008 - 12:05
Ralf:
Hey Nien,
Zo te horen ga je weer mooie avonturen beleven en heel wat kinders blij maken! Ik ga je verhalen weer met veel plezier volgen.
x en een aai over je heilige bolletje -
14 Juli 2008 - 14:50
Landau:
It’s something unpredictable, but in the end it’s right.
I hope you have the time of your life.
Take good care of yourself out there. Watch out for those human right violators in the north. See ya when ya get back.
sawardee khrap -
14 Juli 2008 - 17:12
Lieke:
Heey Nien!
Wist helemaal niet dat je je oorspronkelijke trein niet gepakt hebt vanwege dat ongeluk: heftig!! Wat ontzettend fijn dat alles goed is komen! GENIET ZE!
KUS -
14 Juli 2008 - 18:53
Evelien:
Hee Nien, 't klinkt echt geweldig! Toch maar weer alles op 't nippertje gehaald... Heel leuk dat je daar met zoveel verschillende nationaliteiten bent! Succes met het lesgeven! Kus Eef. PS - Ik heb m'n P :) -
14 Juli 2008 - 21:24
Frank:
Hé Nieneke! Wat ik nou toch allemaal weer lees. Nog geen week geleden wist je me te vertellen dat je je stresshoogtepunt wel had gehad met je laatste (geslaagde) poging om je tentamen statistiek eindelijk goed af te ronden. En nog geen dag onderweg naar je nieuwe vrijwilligersklus overtref jij je stressmax al weer... geniaal! Zo ken ik je weer! Maar zonder flauwekul, ik kan me voorstellen dat jij je hele trip in duigen zag vallen. Gelukkig maar dat de uiteindelijke 5 minuten speling toch voldoende zijn gebleken om je in Thailand te laten arriveren. Mooi om te lezen dat je nu alweer je plekkie hebt gevonden daar, en je zoveelste mooie ervaring op kunt doen. Ik kijk opnieuw naar je berichtjes uit en wens je nog maar eens een ongelooflijk fijne tijd daar!
Dikke Q van joompie. -
15 Juli 2008 - 08:35
Veroni:
Hai Nien,
Wat heerlijk om weer je mooie verhalen te lezen. Ik heb ze gemist. Heel veel plezier en geniet!! En o ja, na een paar dagen weet je precies wat je max voor een taxiritje zou moeten betalen...Blijf je trouwens 7 weken op dezelfde plek of ga je de rest van het land ook verkennen? Aanrader!!! Nogmaals geniet!!!
Liefs, Veer -
15 Juli 2008 - 12:19
Linda:
Hé Nienke!
Wat een geweldig verhaal weer! Super om te lezen. Ik wens je veel plezier daar in Thailand!
x Linda -
16 Juli 2008 - 13:24
Loes:
Hey Nien!!
Weer super om je verhalen te lezen...jij maakt wat mee zeg!!! Wel voorzichtig doen he en pas goed op jezelf!!
Meis, geniet ervan en in sept gaan we zeker een keer meeten he?! Wordt de hoogste tijd en geloof dat je dan genoeg te vertellen hebt! Helaas voor de vak niet meer gelukt. Wij gaan vrijdag voor 4 weken rondtrekken met m'n campertje dus zal al je verhalen na de vakantie weer graag lezen.
Meis, have fun en geniet ze!!!
Dikke kus, Loes (die kleine Schukkink;) -
16 Juli 2008 - 15:36
Leonie:
Lieverd,
wat wederom een prachtig verhaal en wat lijkt het me nu al fantastisch ook deze trip te maken naar het land van de Glimlach! Wat practig dat je de kans hebt aangegrepen! Geniet ervan!
Liefs!Ook dikke kus van Jos -
17 Juli 2008 - 10:21
Sanne:
Wat een verhaal! Wel geweldig dat je nu daar zit en het zo naar je zin hebt! Heel veel succes en geniet ervan! Dikke knuffel! -
18 Juli 2008 - 07:08
Sophie:
Ha stoere Nien!
Jeeeeeemiggg hoezo je reis begint even hectisch! Nu de komende 7 weken dat adrenaline peil maar weer goed naar beneden werken ;) Wat super fijn dat je 't nu al zo naar je zin hebt! Kijk uit naar foto's en nog meer enthousiaste verhalen!
Dikke kus en super veel succes,
Sophie -
18 Juli 2008 - 08:03
Met:
Lieverd!
T heeft even geduurd voordat ik je verhaal gelezen heb...maar nu dan toch eindelijk! T klinkt weer fantastisch! En je gaat er vast weer een ontzettend bijzondere en mooie tijd beleven!
Ik weer thuis, jij weer weg! Maar we zien elkaar eind augistus..zin in!
Heel veel liefs!
Met -
18 Juli 2008 - 19:37
Kaaaaadin:
hey lieve nieneke!
echt weer een superleuk verhaal, heb t ook aan mn vriendinnen laten lezen, ze vonden het geweldig!
lieverd, ik hoop dat je daar een geweldige tijd hebt en ik zie met plezier je verhaaltjes tegemoed!
knuffel ka -
19 Juli 2008 - 14:17
Reneetje V:
AHHHHHHHHHH nien, wat was dat spannend!!!!! ajajjjj maar gelukkig zit je nu daar:D wederom geweldig verhaal en ik kan nu al niet wachten op de volgende! Genietse XXXXXXXX -
19 Juli 2008 - 21:34
Randi:
Hee Nien! Heb weer genoten van je verhaal!!! Je schrijft geweldig...weet je dat!??? Je zou je verhalen moeten laten publiceren! Wat een toestand, met die trein die uitviel! Begrijpen nu wij zelf ook in Thailand zijn geweest, hoe jij daar geniet! Wat een heerlijk land en een lieve bevolking, he??? Wat v e r s c h r i k k e l ij k jammer, dat wij over een paar weken in noord Thailand zitten en jij in het zuiden!!!! Jesses....
maar ja, niets aan te doen!
Lieve Nienke, geniet en volgen graag je verhalen via je side! Veel liefs,
Randi! -
21 Juli 2008 - 05:39
Liz:
Ha Nienke!
Wat een verhaal hee! hahaha leuk om te lezen zoals jij schrijft.
Ik herken alles wat je schrijft! Grappig...
Relax en geniet!
XXX -
21 Juli 2008 - 10:22
Rixt:
He lieve nien, wat een fantastisch verhaal weer! Beetje late reactie al, nog steeds overal internet problems. Fijn dat je goed bent aangekomen en dat je het daar enorm naar je zin hebt!!! Zet m op daar! Heel veel liefs -
23 Juli 2008 - 06:29
Marieke:
kusssssssssssssssssssssssssss
we zijn nu toch lekker aan het chatten hihihi!! veel beter!! -
24 Juli 2008 - 08:30
Eline:
Hee Nien,
Wist helemaal niet dat je naar Thailand ging! Wat ontzettend gaaf en stoer! En een helpende hand bieden, echt wat voor jou! Ik kijk uit naar al je mooie verhalen en foto's!
Heeeeel veel plezier!
kus Eline -
24 Juli 2008 - 12:48
Lisa:
Heeeeeee Nien, geweldig dat het weer zo leuk is! Wat een mooie foto's zie dat de kinderen je alweer geweldig vinden. Ik lees met plezier je berichten! Veel plezier nog daar en tot snel! xxxxxxxxxxxxxxx
lisa