Over ladyboys, lekkele lijst en kippevoetjessoep!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
29 Juli 2008 | Thailand, Phattalung
Na maanden oefenen is het dan eindelijk zover: De Sportdag! Eenmaal per jaar wordt letterlijk AllES uit de kast gehaald..
Zo ook Jin, een jongen van 14, die zo ontzettend gay is dat zelfs een familie-IKEAkast heb niet binnen kan houden. Al wuivend met drie vingertjes begroet hij mij elke ochtend van onder zijn ellenlange gitzwarte wimpers, waarna hij sierlijk met zijn hand zijn welgeknipte pony perfectioneert om vervolgens giechelend weg te duiken achter de rug van een van de meisjes.
Maar hoewel deze jongen helaas voor menig Nederlandse school een doorn in het oog zou zijn, is Jin echter in Thailand de trots van de school.
Als head-cheerleader vervult hij op de sportdag de hoofdrol. Vooraan in de parade, loopt hij in een wit pak, hoge hakken en een hoed met een grote roze veer al wiebelend het ritme aan te geven. Hij kunstelt er lustig op los met marionette stokjes en maakt dansbeweging waarbij Jennifer Lopes bij verbleekt..De glimlach is niet meer van zijn gezicht af te wissen.
Dan blijkt het hoog tijd voor act nummer 2. Het witte pak en de hoed hebben plaats gemaakt voor een kort gouden glitterjurkje, netpantys en een lange zwarte pruik. Er is zelfs vakkundig make-up aangebracht en niets doet hem meer herinneren aan een jongen. Vol trots beklimt hij (zij) de tribune en leidt de rest van de danseressen en niemand schijnt het vreemd te vinden dat er een jongen verkleed als meisje de tribune opzweept. Iedereen doet mee en er wordt niet eens over gepraat...ladyboys zijn hier de normaalste zaak van de wereld. Wanneer onze school dan ook uiteindelijk de prijs voor aanmoedigen wint ben ik, net als de hele school, stiekem heel erg trots op hem. Of moet ik zeggen; haar.
Weekendje weg
Na een geweldig Engels kamp waar ikme twee dagen weer tiener waande (knutselen, schatzoeken, bonte avond en kussengevecht!) vertrokken we met de hele groep naar Sonklah, een stadje aan de zee.
Al dromend over parelwitte strande, palmbomen, cocktails en bruinworden stapte ik de overvolle bus in. Op de vier wielen en de lengte na vertoont deze bus geen enkele overeenkomst met het openbaar vervoer in Nederland. Het stuur zit rechts (zoals in alle voertuigen hier) en de bus is van binnen en buiten voorzien van alle kleuren. Voorin hangt een TV waarop constant Thaise karaokehits (jeuj!) voorbijkomen en -om het voor de buitenlanders ook leuk te houden- is het karaoke-onderschrift niet alleen in Thai, maar zijn ook de klanken in het westers alfabeth geschreven.
De hits hebben een hoog Sky-radiogehalte, wat in combinatie met de lowbudgetfilmpjes vol serieuze blikken, powerpointovergangen en net niet knappe mensen een nogal smeuig geheel geeft. maar dit mag de pret voor de rst van de bus echter niet drukken en er wordt lustig op losgezongen. Om de partybus compleet te maken hangen er door de hele bus discolichten in alle kleuren, is er een knipperende lichtslang, hangen er speakers en is er als klap op de vuurpijl een microfoon voorin die -thankgod- slechts eenmaal tijdens de busrit ter hand genomen is om wat niet zuivere klanken op een trommelvliesbrekend volume door de kar te schallen.
Al meezingen en swingend op een klapstoeltje, tussen twee kleine Aziaatjes geklemd bedenk ik me dat dit best een hit zou kunnen worden op het traject Groningen-Hoogezand. Wat jullie? ;-)
Het strand!!!
met beelden van The Beach (opgenomen in Thailand) begeef ik me met hooggespannen verwachtingen richting strand. Het parelwit blijkt lichtelijk vergeeld, en de palmbomen hebben plaatsgemaakt voor wat verdorde naaldbomen, maar....er is nog altijd zon, zee en strand dus dit wordt een topweekend!
Ik zoek een goed plekje voor mijn kleedje (hoofd in de schaduw, rest in de zon) en trek mijn kleren uit om me in bikini van top tot teen ingesmeerd op het strand te nestelen, me systematisch elk kwartier om te draaien en zo in een recordtempo het Hollandse wit van mijn lichaam te bakken.
Maar wanneer ik na mijn broek ook mijn shirt uittrek worden er meer en meer verbaasde danwel geschokte blikken mijn kant op geworpen, en ik zie zelfs een moeder haar handen voor de ogen van haar zoontje houden om hem te beschermen.
Kom nou, zo wit ben ik nou toch ook weer niet!?
Ik ga snel liggen en doe alsof ik niets merk en mijn hoofd gewoon zo rood is door de zon en warmte. Ondertussen hou ik mijn omgeving nauwlettend in de gaten...ergens moet er iets misggegaan zijn, maar waar!?
Dan valt mijn oog op de oorzaak van de blikken en ik geneer me meteen kapot: Niemand draagt hier badkleding! Zelfs in het water is iedereen nog volledig aangekleed!
Ik had in hun ogen dus net zo goed naakt kunnen zin en heb ik zojuist zonder het te weten een soort van striptease gegeven..
Ik wikkel me in mijn badhanddoek (ik durf niet meer in bikini op te staan), raap mijn spullen bij elkaar, schuivel naar de dichtsbijzijnde bosjes om me daar in mijn stoffen cocon weer proberen aan te kleden, wat wederom voor een hoop publiciteit zorgt.
Ditmaal echter geen geschokte blikken maar brede grijnsen en wijzende vingers. Ik voel me de plaatselijke mister Bean en kan dan ook niets dan teruglachen en wat als 'sorry!' roepen.
Dan wordt het geliefde zinnetje van de Thai tevoorschijn gehaald wat alles goedmaakt: Mai pen rai! Oftewel; het maakt niet uit.
De vergevingsgezindheid van de Thai blijkt groot..en ja, die Nederlanders blijven een raar volkje!
Wist je daT:
- iedereen op maandag geel draagt naar zijn werk, om de koning te eren?
- blauw de kleur van de koningin is hier?
-Ze hier dol zijn op ijsklontjes? Deze worden in werkelijk alles gegooid: fris, water, thee, saus, groente en rijst.
- Je hier koffie uit een plastic zakje met een rietje drinkt? (uiteraard met ijs..)
- Iedereen hier een bijnaam heeft omdat de volledige namen zo lang zijn?
- Porn een heel normale bijnaam is hier?
- Toiletpapier hier tissuepapier genoemd wordt omdat het hier een andere functie heeft?
- Je hier in dan ook in elke kamer van het huis een wc-rol vind, behalve op de wc?
- Het hier het jaar 2551 is?
- Ze hier ontbijten, lunchen, dineren en snacken met rijst?
- Ze hier soep maken van kippevoetjes (ja...de pootjes ja...:-S)
Rare lijstgelechten:
- Rijst in worst
- Rijst met noodles
- Ijs met rijst
- Yoghurt met rijst
Lieve lieve allemaal...dank jullie wel voor de mailtjes smsjes en berichtjes...superfijn om te lezen hier!
Schroom vooral niet ook te vertellen hoe het in ons Hollandia is..30 graden hoorde ik!?!? Geniet ervan!
Een heel dikke knuffel en veel liefs,
Nienke
Weekendje weg
Het strand!!!
Kom nou, zo wit ben ik nou toch ook weer niet!?
Wist je daT:
- iedereen op maandag geel draagt naar zijn werk, om de koning te eren?
- blauw de kleur van de koningin is hier?
- Iedereen hier een bijnaam heeft omdat de volledige namen zo lang zijn?
- Porn een heel normale bijnaam is hier?
- Het hier het jaar 2551 is?
- Ze hier ontbijten, lunchen, dineren en snacken met rijst?
- Ze hier soep maken van kippevoetjes (ja...de pootjes ja...:-S)
Rare lijstgelechten:
Een heel dikke knuffel en veel liefs,
Nienke
29 Juli 2008 - 07:44
Lieke:
Hihihi Miss Bean! Gelukkig kwam je er zo snel achter dat je niet in bikini kon daar, wat apart zeg of niet! Hahahaa mooi!
En jeetje, dat ze zelfs yoghurt met rijst eten, en noodles met rijst, ze kunnen er geen genoeg van krijgen!
Veel plezier nog even lieverd!
KUS -
29 Juli 2008 - 07:45
Han:
Nien, ik lig bijna weer onder de tafel van het lachen! En dat levert bij de pipo's hier in het kantoor rare blikken op... believe me;)
Ben blij dat je zo geniet daar!! En je gaat straks ook nog Douts opzoeken in KL? LEUK!
Nu alweer zin in het volgende verhaal!
Dikke kus!
29 Juli 2008 - 07:52
Doutsen:
Wat mooi om te lezen lieverd. Hihii, zo leuk wat je daar allemaal beleeft! Waarom neem je die head-cheerleader niet mee als je bij mij komt? Lijkt me reuzegezellig!!!
Geniet er nog van.
En ik tel af!!!!!
XXX -
29 Juli 2008 - 08:05
Evelien:
Nien! Wat een mooie verhalen weer hahaha! Het klinkt echt fantastisch, geniet er goed van hè! Oppassen met je bekieknie... Kuss -
29 Juli 2008 - 08:59
Els:
wat een verhalen toch weer, ik geniet ervan! En jij nog het allermeest, zo te lezen. Echt super!
Dikke kusssss -
29 Juli 2008 - 09:04
Eef:
nientje.... ben weer jaloers op je hoor. ik ben druk aan het solliciteren en banen aan het google-en en mevrouw zit met thaise ladyboys.... :) ben je eind augustus weer around voor mn afstudeerborrel?? jaaaa jaaaa!! xx -
29 Juli 2008 - 10:37
Anna:
Hey Nienke, wat leuk! Weer op reis? Ik spreek je normaal nooit meer, maar vind het erg leuk om zo wat van je te horen. Ik heb weer erg moeten lachen!:)
Veel plezier daar!
29 Juli 2008 - 12:35
Leo:
blauw/geel: koningin/koning! Goed weetje nien!
watleuk om je verhaal te lezen.. goed dat je je zo goed vermaakt!
liefs en fuck you -
29 Juli 2008 - 14:17
Manon:
heej nienie!!
hahaha... wat maak jij weer wat mee zeg! Grappig dat er zo veel verschillende gebruiken zijn overal.. Alleen jammer dat je daar niet op tijd achter kwam!;) hihi
Hier is het zeker mooi weer en lekker warm! :) Vandaag mn laatste werkdag en dan.. Vakantie!! Heb er zin in! Donderdag komt suus trouwens terug uit Zambia! Ben ik stiekem wel blij mee hoor ;) haha..
Nou meis.. nu ben je ook weer op de hoogte van de dingen in Nederland..
Geniet jij daar nog even en ik kijk uit naar je volgende verhaal!!
xXx je nichie -
29 Juli 2008 - 23:44
Rinske:
:D heerlijk voor het slapen gaan; the stories of nienke in thailand!
fijn dat je niet te poepbruin terug komt ;) want hier in nl is het sporadisch lekker en dan weer DONDERRR en bliksem! Ach ja we zijn niet allemaal zo clever als niens! Tot snel!!!
xxx Rinske!
ps: die collega's van jou... ik leer ze steeds beter kennen en dat is soms best lachen! -
30 Juli 2008 - 02:58
Ninah:
nien, fantastisch om je verhalen weer te lezen. Heerlijk om te horen dat je daar helemaal jezelf weer bent. De verhalen komen mij bekend voor, hier in indo heb je ook behoorlijk wat ladyboys... Schatje ben zo trost op wat je allemaal doet. Blijf genieten, luv u man!
Duizend kussen van je buurvrouw uit indonesie!! -
30 Juli 2008 - 15:50
Maike:
Lief kind van me!
Wat heerlijk dat ik nu weer jouw verhaaltjes mag lezen! Zo te horen vermaak je je prima daar en met je genante acties hebben wij ook weer wat lol! Schatje geniet ervan en hele dikke kus voor jou!! xxxx -
31 Juli 2008 - 06:16
Liz:
is niet roze de kleur van de koningin? -
31 Juli 2008 - 13:15
Soof:
Ha lieverd!
4 om 4 rondom bruin zat er niet in zie ik al wel, jammer jammer!!! maar wat een gave ervaringen voor de rest! Als je straks weer terug bent *waar je niet aan wil denken, dat snap ik ;)* dan eet jij denk ik een jaar geen rijst meer haha!
Dikke kus -
07 Augustus 2008 - 18:29
Marleen:
Dag lief indiaantje van me!!!
Hoe is het nu, je maakt weer prachtige dingen mee!!!! Echt supergaaf. En ik zag je daar al helemaal liggen met de grote kijkers in de zon!!! hahahaha echt weer wat voor jou, fantastisch. De tijd gaat hard he, nog even en ik kan je weer in mijn armen sluiten!!! Geniet er nog veel van!
Hele dikke knuffels kusjes van Leen
08 Augustus 2008 - 08:36
Mette:
Lieverd!
Wat een mooie avonturen weer! Hahaha..echt Nienke-avonturen! Heb je t daar nog fijn? Bijna naar Douts he? Wat leuk! Enjoy tha swimmingpool! :P En daarna zie ik je eindelijk weer! YES! Maar eerst nog even goed genieten he!
Veel liefs!
Met -
09 Augustus 2008 - 18:18
Tienes:
Ha lieve lieve Nien!
Wat ben ik toch trots op je dat jij weer van dit soort gave en goeie dingen doet! Vind het dan ook steeds een traktatie om die verhalen van je te lezen! Geniet er nog van!
dikke kus -
15 Augustus 2008 - 21:04
Rixt:
He lieve nien! Ik moet zo enorm lachen om je verhalen! Zit met smart te wachten op het volgende stukje puur leesgenot! liefs!
02 September 2008 - 11:52
Loes:
Hey Nien!!
Je bent weer terug in NL zag ik...maar was te laat om ewat tegen je te zeggen op msn!
Ben je al lang terug?? Kan je weer een beetje wennen??
Hoop je snel weer te spreken!!
Dikke kus, Loes